Estudantes de Santiago asisten a un obradoiro sobre sobre cooperativismo en Dairylac

Dairylac recibiu esta mañá a 30 estudantes do instituto compostelán Pontepedriña.
Os estudantes coñeceron en que consiste o cooperativismo e visitaron as instalacións da industria láctea en Melide.
A actividade é parte da Rede Eusumo para o fomento do Cooperativismo e a Economía Social.
 
Técnicos da Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias (AGACA) impartiron esta mañá nas instalación de Dairylac (Melide) un obradoiro de divulgación da economía social como opción de futuro profesional rendible e estable. Particiou unha trintena de estudantes de primeiro de Bacharelato do instituto compostelán Pontepedriña.
 
Entre as vantaxes do modelo cooperativo destacáronse a toma democrática de decisións, o reparto equitativo de beneficios e a diminución dos riscos de emprendemento.  
 
Ademais, persoal de Dairylac, un proxecto empresarial liderado por cooperativas e dedicado ao sector lácteo, explicoulles como se organiza a loxística na fábrica e algúns conceptos e estratexias de márketing. Finalmente, os estudantes probaron mostras dos diferentes tipos de queixo e leite que se procesan en Dairylac.
 
Rede Eusumo
 
Esta actividade enmárcase no programa de actuación 2018 da Rede Eusumo. A Rede Eusumo é unha rede de colaboración impulsada pola Secretaría Xeral de Emprego da Xunta de Galicia para o fomento do cooperativismo e a economía social que conta co financiamento do Ministerio de Empleo y Seguridad Social.
Luns, 16 April, 2018 - 11:15

Compartir